Всесвітній день телекомунікацій та інформаційного суспільства

17 травня ‒ Всесвітній день телекомунікацій та інформаційного суспільства. Це свято відзначають, щоб наголосити на важливості інформаційно-комунікаційних технологій і широкого кола питань інформаційного суспільства. У державах світу таким чином вшановують дату заснування у 1865 році Міжнародного телеграфного союзу та підписання перших міжнародних договорів у цій галузі – Міжнародної телеграфної конвенції та Регламенту телеграфного зв’язку.

Телекомунікації ‒ це будь-які форми зв’язку, засоби передачі інформації на великі відстані, процеси передачі, отримання та обробки інформації на відстані із застосуванням електронних, електромагнітних, мережевих, комп’ютерних та інформаційних технологій.

Сьогодні основними галузями телекомунікацій є інтернет, мобільний зв’язок, мережі передачі даних, супутникові системи зв’язку, цифрове і аналогове телебачення, телефонний зв’язок, електронний банкінг.

17 травня вітають всіх професіоналів в області інтернет-технологій і комунікацій: програмістів; системних адміністраторів; інтернет-провайдерів; веб-дизайнерів; редакторів інтернет-видань; всіх, хто працює в сфері інформаційних технологій. Завдяки їх знанням, розуму, компетентності та навичкам суспільство має можливість швидкої комунікації та своєчасного отримання інформації, бо сьогодні практично всі аспекти сучасного життя залежать від інформаційно-комунікаційних технологій.

 

Джерело:

https://cip.gov.ua/ua/news/17-travnya-vsesvitnii-den-telekomunikacii-ta-informaciinogo-suspilstva