Вітаємо з ювілеєм!

Вітаємо з ювілеєм!

 

11 січня виповнюється 75 років від дня народження Миколи Васильовича Афанасьєва, українського вченого-економіста, помічника ректора Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця, кандидата економічних наук, професора, заслуженого працівника освіти України. 

 

Колектив бібліотеки зичить ювілярові здоров’я, гарного настрою, успіхів в науковій і педагогічній діяльності, творчого натхнення! Висловлюємо подяку за багаторічну увагу до бібліотеки та поповнення бібліотечних фондів. В бібліотеці сформована колекція «Бібліотека професора М. В. Афанасьєва», що складається з книг, подарованих Миколою Васильовичем. 

 

Запрошуємо відвідати експозицію в залі нових надходжень (к. 305), створену до ювілею. Представлені кращі друковані праці професора М. В. Афанасьєва та книги з його колекції. Також пропонуємо переглянути бібліографічний покажчик «Микола Васильович Афанасьєв».  

 

Микола Васильович – відомий учений-економіст, фахівець в галузі економіки підприємства, менеджменту, маркетингу, організації вищої освіти. Він є одним з засновників напряму «Менеджмент» в Україні. Під його керівництвом розроблені державні стандарти зі спеціальності «Державна служба», виконано понад 20 науково-дослідних робіт економічної спрямованості. Микола Васильович зробив вагомий внесок у створення загальнонаціональної системи підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації державних службовців.

 

В різні роки Микола Васильович обіймав посади асистента, доцента, завідувача кафедри економіки і менеджменту хімічного виробництва, завідувача кафедри економіки підприємств та менеджменту, проректора з навчальної роботи, проректора з наукової, науково-педагогічної роботи. Багато років очолював Міжгалузевий інститут підвищення кваліфікації, був координатором підготовки магістрів державної служби. Внесок професора Афанасьєва Миколи Васильовича у розвиток навчального і наукового процесів в університеті величезний.