У ХНЕУ ім. С. Кузнеця відбудеться «Вікіконференція 2019»

 

C:\Users\user\Desktop\379px-Логотип_української_Вікіконференції-2019.svg.png

У ХНЕУ ім. С. Кузнеця відбудеться «Вікіконференція 2019»

12–13 жовтня 2019 року у Бібліотеці Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця відбудеться щорічна конференція дописувачів україномовного розділу Вікіпедії «Вікіконференція 2019», присвячена розвитку Вікіпедії, вікіпроєктів та вільних знань.





Протягом двох днів конференції передбачено 20 сесій, присвячених стану та перспективам розвитку онлайн-енциклопедії Вікіпедії, її сестринських вікіпроєктів, а також відбудуться тренінги з покращення технічних навичок вікіпроєктів із застосування автоматизованих скриптів, роботі з онлайн базами даних, використання мови програмування Lua тощо.

Центральною темою «Вікіконференції 2019» буде подальша стратегія розвитку Вікіпедії та громадської організації «Вікімедіа Україна», яка займається розвитком та популяризацією проєктів Фонду Вікімедіа в Україні, а також підтримкою спільноти дописувачів цих проєктів.

Учасники «Вікіконференції 2019» також обговорюватимуть як примножити вільні знання, зробити виклад інформації більш системним і неупередженим, як популяризувати проєкти, зокрема у закладах освіти і культури та залучати нових користувачів до них. На Вікіконференції йтиметься й про міжнародний досвід: учасники великої міжнародної зустрічі дописувачів вікіпроєктів зі всього світу – Вікіманії, яка цього року проходила у Стокгольмі, поділяться почутими там ідеями та думками, а також своїми враженнями.

Організатором цієї конференції є Громадська організація «Вікімедіа Україна». Цього року Харків вдруге (вперше у 2012 році) приймає Вікіконференції. І цього року співорганізатором Вікіконференції виступає ХНЕУ ім. С. Кузнеця.

До участі у «Вікіконференції 2019» запрошуються викладачі, студенти та аспіранти ХНЕУ ім. С. Кузнеця.

З програмою «Вікіконференції 2019» можна ознайомитись за цим посиланням.

 

Довідково.

Громадська організація «Вікімедіа Україна» є регіональним відділенням «Фонду Вікімедіа» в Україні, і займається популяризацією вікіпроектів «Фонду Вікімедіа», найвідомішим серед яких є Вікіпедія, а також залученням до Вікіпедії нових знань і користувачів та розвитком вікіспільноти в Україні.

 

Відповідальний за проведення «Вікіконференції 2019»

Бібліотекар І категорії
Бібліотеки ХНЕУ ім. С. Кузнеця

Петров С.Д.

тел. 2-17