Подарунок бібліотеці

Бібліотека отримала в дар від письменника Олександра Скорохода його роман «Наречена». Книга містить дарчий напис та автограф автора.

Відстоюючи добро, герої гостросюжетного роману, заснованого на українському народному переказі, виборюють правду і справедливість. Прості люди потрапляють у скрутні ситуації, долають немислимі перепони, однак зрештою перемагають, підтримуючи одне одного. Дійство відбувається на тлі села Чудинці, яке об'єднує, згуртовує та надихає своїх мешканців.

 

Олександр Анатолійович Скороход народився в Києві. Упродовж певного часу, перебуваючи по роботі в частих відрядженнях, автор спілкувався з різними людьми та спостерігав, що багатьом з них не вистачало віри у себе, в товариське плече, в силу добра. Це й підштовхнуло автора описати в жанрі фантасмагоричного роману історію боротьби добра і зла, засновану на українському народному переказі, що з роду в рід передавався у його родині.

Свою задумку написати роман Олександр виношував чимало років. Та остаточне рішення прийшло під час широкомасштабного вторгнення Росії в Україну (24 лютого 2022 року), коли Олександр, мешканець північній околиці столиці, де починається траса на потрощений ворогом Ірпінь, допомагав разом зі своїми друзями тим, хто залишився, не зміг виїхати, зокрема людям з найбільш незахищених верств населення – літнім, інвалідам, хворим. Те, що він бачив своїми очима, те, в чому брав безпосередню участь, те, що зрозумів і відчув – стало відправною точкою для написання роману. В його книзі, як у житті, людина сама робить свій вибір, сама обирає шлях і зрештою здобуває перемогу над темними силами.

Олександр сподівається, що його книга запалить в читачах духовну силу, наснагу та впевненість на краще.

В подальших планах автора – робота над завершенням кіносценарію повнометраж­ного художнього фільму за мотивами роману, а також продовження пригод героїв у «Нареченій-2».