Доступ до електронних ресурсів Bentham Science та EBSCOhost

Харківський національний економічний університет імені Семена Кузнеця у числі майже 200 закладів вищої освіти та наукових установ отримав безкоштовний доступ до електронних ресурсів  Bentham Science та EBSCOhost.

Bentham Science є видавцем рецензованої наукової літератури, що забезпечує видання понад 130 наукових журналів в електронному та друкованому форматах, які містять результати досліджень переважно в галузях фармакології та медицини, технічних та суспільних наук. Значна частина журналів видавництва Bentham Science індексуються провідними бібліографічними базами даних.

EBSCOhost об’єднує бази даних повнотекстової інформації з різних галузей та напрямів досліджень. Колекція баз даних EBSCO задовольняє дослідницькі потреби користувачів в університетах, медичних установах, бізнес-корпораціях, урядових структурах і бібліотеках. Доступ здійснюється через дослідницьку платформу EBSCOhost.

Компанією EBSCO Information Services заплановано провести серію вебінарів для українських вчених. Учасники отримають інформацію про наявні ресурси платформи EBSCO дізнаються як здійснювати пошук необхідної інформації, цитувати статті, зберігати їх у обліковому записі Google Drive, експортувати метадані в Zotero або Mendeley, та які переваги дає використання облікового запису My EBSCOhost.

Заплановано проведення чотирьох вебінарів «Познайомтесь з академічними базами даних EBSCO!» («Meet EBSCO academic databases!») українською та англійською мовами.

До участі запрошуються вчені ЗВО та наукових установ, аспіранти, студенти, а також бажаючі використовувати електронні бази даних EBSCO для проведення досліджень. Вебінари відбудуться на платформі ZOOM.

Для участі необхідно попередньо зареєструватися:

19 жовтня 2021 року, 14:00 – bit.ly/2ZS5khv (англійською мовою)

21 жовтня 2021 року, 13:00 – bit.ly/3uElOoV (українською мовою)

26 жовтня 2021 року, 13:30  – bit.ly/3uEt6J6 (українською мовою)

27 жовтня 2021 року, 14:30  – bit.ly/3oAjwpM (англійською мовою)

Джерела:

https://mon.gov.ua/ua/news/zakladi-vishoyi-osviti-ta-naukovi-ustanovi-otrimali-bezkoshtovnij-dostup-do-elektronnih-resursiv-bentham-science 

https://mon.gov.ua/ua/news/ukrayinskim-zakladam-vishoyi-osviti-ta-naukovim-ustanovam-vidkrito-bezkoshtovnij-dostup-do-baz-danih-ebsco?fbclid=IwAR2-PghyP46GL9ORu7pHukxIgEl1q-kAPwK0ex8_EUtXGL3hLjUYjOuw3lk