День пам'яті героїв Крут

29 січня в Україні відзначають річницю бою під Крутами, який для Українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність, прикладом для сучасних захисників України, як успішно боротися проти численного ворога. Тоді, 105 років тому, українські вояки й добровольці зупинили на кілька днів наступ більшовиків на Київ. У той час в Бересті тривали переговори між Українською Народною Республікою та країнами Четверного союзу щодо мирного договору. 9 лютого 1918 року його підписали. Цей документ визнав незалежність Української Народної Республіки і став підставою для надання військової допомоги Україні у відбитті російської агресії. 

До цього пам’ятного дня пропонуємо переглянути віртуальну книжкову виставку «Крути: самопожертва, подвиг, пам’ять».  

30 січня о 9.30 в бібліотеці відбудеться круглий стіл, присвячений 105 річниці бою під Крутами. Запрошуємо всіх бажаючих взяти участь у заході до зали нових надходжень (к. 305).

Джерело: https://uinp.gov.ua/informaciyni-materialy/vchytelyam/metodychni-rekomendaciyi/biy-za-maybutnye-informaciyni-materialy-do-dnya-pamyati-geroyiv-krut-2023