День науки

Щороку у третю суботу травня в Україні відзначається професійне свято працівників науки. Наука значно полегшує наше життя, служить на благо людства і об’єднує людей в прагненні зробити світ кращим. Завдяки науці людство досягло прогресу розвитку, пройшло шлях від перших спроб вивчення світу до космічних польотів та нанотехнологій. Наука нерозривно пов’язана зі сферою освіти. Доповнюючи одна одну, ці дві галузі створюють симбіоз взаємодопомоги ‒ освіта забезпечує науку новими методами пізнання, а наука, натомість, віддячує інструментарієм для подальшого розвитку та вдосконалення. Україна являє собою державу з високим рівнем освіти і науки. 

В цей день вітаємо всіх, чиї долі пов’язані з наукою, та зичимо їм важливих відкриттів, особистих досягнень, розширення наукових горизонтів та підкорення нових наукових вершин.

До дня науки та з нагоди ювілею українського вченого-економіста,  заслуженого діяча науки і техніки  України, ректора Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця, доктора економічних наук, професора, академіка Інженерної академії наук України, академіка Академії економічних наук України, академіка Міжнародної академії наук інформації, інформаційних процесів і технологій, члена-кореспондента Національної академії педагогічних наук України Володимира Степановича Пономаренка вийшов ювілейний бібліографічний покажчик «Володимир Степанович Пономаренко».

Джерело: https://chdtu.edu.ua/news/item/17370-21-travnia-den-nauky-v-ukraini