8 вересня – Міжнародний день грамотності

8 вересня – Міжнародний день грамотності

Починаючи з 1966 року ЮНЕСКО відзначає Міжнародний день грамотності, намагаючись привернути увагу суспільства й мобілізувати міжнародну суспільну думку, щоб збудити його інтерес і досягти активної підтримки зусиль, спрямованих на розповсюдження грамотності.

 

Мета Міжнародного дня грамотності – визначити, що бути грамотним важливо для кожної людини та суспільства в цілому. Він підкреслює важливість грамотності та хоча б базової освіти як незамінних інструментів, що необхідні для побудови інтегрованого й мирного суспільства у XXI столітті. Свято було запроваджене й святкується не тільки на честь тих, хто дав людству писемність, але й всіх, хто навчає дітей і молодь та розповсюджує грамотність.

Міжнародний день грамотності 2020 року присвячений темі «Підготовка педагогів в умовах кризи КОВІД-19 і в наступний період». Перш за все це стосується ролі самих педагогів і зміни методики підготовки викладацьких кадрів. Особлива увага приділяється питанням ліквідації безграмотності як серед молоді, так і дорослих.

Джерело: Міжнародний день грамотності / Вікіпедія